Live to 100!

Mijn partner kijkt me verbaasd aan. ‘Wat doe jij daar nou weer?’

Ik zit op de grond aan de salontafel te lezen. ‘Waarom zit jij niet gewoon op de bank?’

‘Gewoon, ik vind dit lekker’. Hij laat me maar.

Als ik terugdenk heb ik dat altijd wel gehad. Dat ik regelmatig op de grond ging zitten. In de tuin, voor de televisie, met werken, studeren, lezen, met knutselen, puzzelen. Soms op een kussen of een vloerkleed. Ik vond en vind dat fijn. Voor mij is dit vanzelfsprekend. Zonder dat ik hier een bepaalde gedachte over of bij had. Het voelt goed, dus ik doe het. Nooit geweten waarom en heel eerlijk had ik me hier ook nooit mee bezig gehouden.

Totdat mijn partner en ik (ja, op de bank) naar de Netflix serie keken ‘Live to 100, secrets of the blue zones’. Dan Buettner onderzoekt waarom er in deze gebieden meer honderdjarigen leven dan ergens anders op de wereld. Waarbij je misschien snel zou denken aan voeding, is dit slechts één van de vele punten. Het geheim zit hem in hun algehele levensstijl. Waaronder en nou komt het…het dagelijks van grond naar staand en terug bewegen. Wroeten in de aarde, zitten op de grond. Hierdoor creëer je een sterke rug en train je alle spieren. Wist je dat doordat wij hele dagen zitten vroegtijdig kunnen overlijden en er allerlei ziekten op de loer liggen? Misschien heb jij ook wel eens gehoord dat zitten het nieuwe roken is. Slecht dus!

Andere punten die ik ook zo mooi vind zijn lachen, plezier maken, dansen (lichter leven), het hebben van een levensdoel (je purpose!) en een hele mooie vind ik zelf de gemeenschapszin. Ze kennen daar geen #eenzaamheid.

Terugkomend op mijn ‘zitgewoontes’ en deze serie word ik er opnieuw aan herinnerd:

‘Your body knows’

Er zit zo veel wijsheid in ons lichaam en ons lichaam weet wat goed voor ons is. We zijn alleen vergeten om hier naar te luisteren. En nog vaker zie ik dat we helemaal de verbinding met onszelf kwijt zijn. Dat we vooral leven vanuit ons hoofd. Hele dagen lang in ons hoofd zit (dus let’s make it a good place to be) en dan voel je niet goed meer. Het signaal wat je lichaam geeft komt niet goed meer door, je hoort het niet meer en ernaar handelen doen we al helemaal niet.

Daarom vind ik het zo belangrijk om terug die verbinding te voelen. Elke dag weer. Alle antwoorden zitten in jou. Jouw lichaam weet wat goed voor je is. Je hoeft alleen maar te luisteren.

Voor mij bevestigt dit opnieuw dat wat ik in mijn trajecten aanbiedt jouw levensduur verlengt & zorgt voor levensenergie & plezier! Thema’s als je passie vinden, jezelf leren kennen, wie ben ik, waar haal jij zingeving uit (purpose!), terug leren voelen, leren luisteren en gewoon doen waar jij blij van wordt. Ik geniet hier zo ontzettend van om mensen hierin te coachen, zodat zij gaan voor hun mooiste leven & hoe mooi is dat je er nog wat (gezonde) jaartjes bijsnoept, zodat jij nog langer kunt genieten van al het mooist dat het leven te bieden heeft. #lovemyjob

 inschrijfformulier

Schrijf je in voor news& more &

ontvang gratis 8 tips om je energie hoog te houden