Als een dief in de nacht…

Ik voel het. Het is er als een dief in de nacht weer langzaam ingeslopen.

Of misschien is losgelaten een betere woordkeuze.

Ik heb het hier over patronen. Oude patronen die er langzaam weer insluipen, maar vooral juist nieuwe, nog niet zo lang bestaande patronen, die ik heb losgelaten. Stukje bij stukje. Zonder me er heel bewust van te zijn.

Tot dit moment. Ik voel het al weken een langzaam broeien in mij. Ik merk het wel op, maar stop het weg. ‘Komt wel weer’, denk ik dan. Ik laat me leiden en afleiden door de waan van alledag. De drukte van de laatste schoolweken, de laatste feestjes van de kinderen, de traktaties, noem maar op. Juist dan weet ik dat ik extra goed voor mezelf moet zorgen. Maar daar zit de crux, als iets moet, dan kost het energie.

Nu ben ik op het punt dat ik weer goed voor mezelf WIL zorgen. Dat ik die nieuwe patronen weer eigen wil maken, weer wil integreren. Zodat het vanzelfsprekend wordt.

Het klinkt daarom misschien heel cliché en toch blijf ik het zeggen:

‘De kwaliteit van je leven zit hem in je gewoontes’.

Daarom neem ik mijn gewoontes eens per kwartaal onder de loep. Even onder het vergrootglas. Ik stel mezelf de vraag: ‘Helpen deze gewoontes mij om het leven te leven dat ik graag wil?’. Helpt het mij om mij energiek te voelen, plezier te hebben, oprecht te kunnen genieten.

En het antwoord nu is NEE. Ik voel dat ik dus iets te doen heb. Ik wil dit anders. Dus pak ik mijn regie. Ik heb mijn eigen Summer Challenge gecreëerd om ervoor te zorgen dat ik de focus breng naar mijn gezondheid, zodat ik weer meer energie en plezier ga ervaren. Minder van moeten, meer van willen.

Daarom ben ik vandaag, deze maandag 17 juli, in de stand van de nieuwe maan en de start van de zomervakantie van de kinderen, begonnen. Juist NU. Want ik hoor die gedachten al in je hoofd: ‘Het is toch vakantie? Dan is het tijd om te genieten en even los te laten. Ná de vakantie ga ik weer gezond eten. Dan ga ik sporten, dan…’. Waarom niet NU? Er is namelijk altijd wel een reden om iets niet te doen.

Vind de reden om het wel te doen.

Ik voel aan mezelf: juist NU. Omdat ik even niet op schooltijden hoef te letten en alles daarom heen hoef te regelen. Omdat er even geen feestjes en ouderavonden zijn. Juist nu. Zodat ik kan bouwen en het kan integreren, zodat het na de zomervakantie als vanzelf gaat en het een gewoonte is geworden.

Waar ik mee ben begonnen? 👇🏻

  • Elke ochtend gelijk uit bed onder de koude douche
  • Minimaal 10.000 stappen per dag of 5.000 + intensief sporten
  • Focus op gezond(er) eten: meer groenten, minder gluten & suiker
  • Elke dag iets doen waar ik blij van word

Voor mij helpende patronen die ik heb langzaam heb losgelaten en ik graag weer terug wil. Vind je het leuk om te weten hoe mij dit vergaat? Volg dan mijn vorderingen in mijn Storys op Insta @lumare.nu

Welk oude patroon wil jij loslaten? En welke gewoonte zou jij je eigen willen maken?

Ik ben benieuwd en hoor dit graag van je terug.

Happy Summer.

Take care.

Liefs Patricia

p.s. Zit jij nog in je ratrace en is het nodig om überhaupt even terug te schakelen? Dan kan je nu GRATIS mijn SUMMER CHALLENGE ontvangen om in die relax modus te komen. Klik hier.

 inschrijfformulier

Schrijf je in voor news& more &

ontvang gratis 8 tips om je energie hoog te houden