De keerzijde van de ‘half vol glas’ mentaliteit

Ik ben een ras-optimist. Mijn glas is altijd halfvol. Heerlijk!

Regent het vandaag? De planten hebben water nodig of het nummer ‘Unwritten’ speelt spontaan in mijn hoofd af. Was het een moeilijke dag? Morgen weer een nieuwe.

Ik heb ervaren dat er ook nadelen aan deze mentaliteit zitten. Ik kan er soms in vluchten.

Zodat ik ‘reality’ niet hoeft te ‘facen’. Ik romantiseer het. Ik maak het een beetje mooier dan het is, niet voor de buitenwereld, maar voor mezelf. Want als ik echt die realitycheck doe, kan ik de waarheid dan wel ‘aan’. Kan ik het dragen? De pijn, het verdriet, de teleurstelling.

 

I have to face my shadows.

Waarom? Omdat alles er mag zijn. 

Een deel niet willen zien, is een deel van mijzelf niet accepteren. En als je het deel niet ziet, kan je het ook niet helen en blijft het als een boemerang terugkomen. 

Wat gebeurt er dan: Die negatieve ervaring gaat vastzitten in je lichaam. 

Gevolgen: lichamelijke klachten, heftige emoties. Het zet zich vast in je lijf, waardoor blokkades ontstaan. Waardoor jouw energie niet goed meer kan stromen. En dat doet iets met je algehele energie (het wordt zwaarder en je hebt minder energie). Met jouw gezondheid. Met jouw kwaliteit van leven.

Face your demons. Kijk af en toe ook naar dat half lege glas. Vanuit mildheid. Vanuit liefde voor jezelf.

Zodat je ze kunt onderzoeken en jouw eigen blokkades kunt opheffen. Zodat jij de volgende stap in jouw business kunt zetten. En ik weet dat je eigen demonen lastig te traceren zijn. Dat je weer snel vlucht in de leukere dingen. Dat je je eigen patronen liever niet ziet. Maar jij weet net zo goed als ik, dat jouw business de weerspiegeling is van jezelf. Dus ook deze demoon krijg jij als een boemerang terug. 

En ik snap ook dat jij die demonen liever niet zelf aangaat. Creëer een vangnet. Met een vangnet kun je vallen. Je hoeft het niet alleen te dragen. Je hoeft het niet alleen te doen. 

Laat mij jouw vangnet zijn. 

Let’s meet. Boek nu je vrijblijvende kennismakings call.

 inschrijfformulier

Schrijf je in voor news& more &

ontvang gratis 8 tips om je energie hoog te houden