Wat hebben de kaarten voor jou in petto?

‘Mag ik al een kaart pakken? Ik ben zo benieuwd’, zegt één van de deelneemsters. En zij is niet de enige die niet kan wachten op te kijken wat de kaarten vandaag weer in petto hebben voor haar.  

Bij elke training die ik geef, zet ik een kaars, wat kristallen én kaarten op een houten bord in het midden van de ruimte. De ene keer leg ik maankaarten weg, de andere keer mindfulness kaarten, affirmatiekaarten, veerkrachtkaarten of de Liefdesbang kaarten van Hannah Cuppen. Afhankelijk van wat het thema is. En aan het eind van de sessie of training mag je een kaart pakken. 

De kaarten geven je inzicht, helpen je op weg of zetten je aan het denken

Afgelopen week vroegen er een aantal jongvolwassenen aan mij ‘Wat betekenen deze maankaarten?’ en ‘Wat is het verschil met de andere kaarten die jij gebruikt?’ Het antwoord wat ik gaf was als volgt: de kaarten hebben het volgende gemeen: ze willen je het duwtje in de juiste richting geven, je inzicht geven, op weg helpen of je aan het denken zetten. En de ene kaart doet dat vanuit het perspectief van bijvoorbeeld het creëren van positieve gedachten en de ander koppelt het aan het thema liefde etc. 

Maar waarom is het nu eigenlijk zo leuk om een kaart te pakken? Het is net als een kadootje; je weet nog niet wat je krijgt, je ziet het voor je liggen en je mag het nog niet pakken. En hoe bijzonder is het dat dan ieder een kaart trekt die op dat moment bij hem of haar past. En nu denk jij misschien ‘ja dat zal wel’. Ik nodig je van harte uit om een keer een sessie bij te wonen en na afloop een kaart te trekken, ik ben benieuwd!  

 inschrijfformulier

Schrijf je in voor news& more &

ontvang gratis 8 tips om je energie hoog te houden